Унгария удължава за неопределено време националните ограничителни мерки с цел да

...
Унгария удължава за неопределено време националните ограничителни мерки с цел да
Коментари Харесай

Унгария удължи националната карантина за неопределено време

Унгария удължава за несигурно време националните ограничаващи ограничения за да се забави разрастването на болестта от ковид, обяви днес министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс. Той прикани жителите да съблюдават наложените ограничавания макар великденските празници.
До момента в страната са регистрирани 980 инфектирани с ковид и 66 умряли от инфекцията. Главният здравен контрольор на страната, заяви, че над 100 души са били инфектирани с вируса в старешки дом в Будапеща. 5 от тях са умряли. Правителството признава, че броят на действителните случаи евентуално е доста по-висок, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Въведените миналия месец ограничавания, включващи най-много строги рестрикции за излизане на открито и вечерен час, трябваше да изтекат точно по Великден, когато унгарците обичайно се събират фамилно. " Този Великден ще бъде друг ", сподели Орбан във видеообръщение, записано в кабинета му и качено на страницата му във Facebook. " Ограниченията за вечерния час са рационални и сполучливо забавят разпространяването на епидемията. "
Правителството ще преглежда нуждата от продължение на ограниченията всяка седмица, сподели Орбан и добави, че на локалните управляващи ще бъде позволено да постановат специфични рестрикции с оглед отбраната на популацията в съответните региони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР